Façana número 4
Hem escollit la façana número 4 com a resolució per a una aula de l'ETSAB perquè creiem que és la que s'adapta millor en quant al clima, temperatures, sorolls, resistència.. d'una ciutat com és Barcelona. La façana que em de resoldre es troba situada en la cara est.
1) En quan a l'envolvent estanc aquesta és exemplar ja que consta d'un escupidor i d'una membrana impermeabilitzant. A més a més, consta d'una sèrie de muntants i travessers que ajuden a la resolució de l'estanquitat. També, conté una cambra d'aire ventilada que ajuda a combatre l'envolvent estanc i tèrmic alhora. Cal destacar que aquesta façana podria mancar de monolitisme degut amb el material que esta realitzada; vidre i fixacions. Aquests materials, poden veure's alterats en algun punt del mur de façana degut al sistema constructiu.
2) És exemplar en quant a l'envolvent tèrmic ja que aquesta consta d'un aïllament tèrmic que no és veu alterat, és a dir no existeix el pont tèrmic. A més a més, consta d'una cambra d'aire ventilada que ajuda sobretot a combatre les fortes temperatures a l'estiu.
3) És exemplar en quant a l'envolvent acústic ja que aquesta no consta del propi gruix de façana però consta a la vegada d'un aïllament acústic en el forjat per combatre el soroll d'impacte, d'un doble vidre per resoldre el soroll aeri i de la pròpia cambra d'aire que també hi ajuda. Aquests factors ajuden a combatre tant el soroll aeri com el soroll d'impacte, tots dos molt important en un centre docent. El revestiment interior també és un factor molt important ja que aquest ha de resoldre la possible reverberació.
4) En quant a resistència, aquesta, s'aconsegueix mitjançant les diferents juntes i fixacions. Si aquestes estan ben resoltes durant el procès constructiu, la façana projectada serà igual a la realitzada, i, conseqüentment, monolítica i contínua. A més a més, travessers i muntant ajuden a l'estabilitat.
5) Com que la façana està orientada a est, aquesta ha de tenir un sistema de protecció solar. En aquest cas, la façana consta d'unes lameles mòvils. Aquestes lameles mòvils ens serviran per fraccionar la radiació solar, o quan el sol començi a caure, perquè la llum natural pugui entrar al centre docent. A més, aquestes també ajuden a l'envolvent estanc i tèrmic amb una proporció inferior.

Exemple de façana número 4.
Emfatitzant en el tema ambiental, ens trobem davant d'una façana que està composta per elements que estan perfectament pensats i disenyats per ser aplicats en la resolució d'aquesta, per tant, no generariem residus a l'hora de construir l'edifici degut a que es portarien les peces necessàries per a la realització de tota la façana, i, a més, com que ens trobem davant de tècniques de posada en obra que es basen en anclatges i fixacions tampoc generariem residus a l´hora de realitzar la posada en obra. El fet de ser construit mitjançant anclatges i fixacions, fa que es pugui desmontar la façana sense haver de derruir-la, cosa que implica que tinguem una alta reciclabilitat en aquesta.
Fent referència al consum energètic, podem dir que la bona execució en l'embolcall tèrmic i en el conjunt d'elements que el conformen farà que el consum energètic per mantenir una temperatura agradable durant tot l'any no sigui excessivament costós. Això, és degut a que la façana conté una cambra d'aire que produeix l'efecte xemeneia i que redueix proporcionalment el cost del consum energètic. El fet de no consumir una quantitat exagerada d'energia també afavoreix a no tenir un gran impacte en l'efecte hivernacle.
També, cal destacar que el gruix de la façana és petit i conseqüentment ocupa menys espai. Aleshores els espais generats per aquesta són més diafans. En un possible canvi d'ús aquests espais podrien ser emprats per diferents tipus d'oficines.